Bema Timmerbedrijf
Voor Douglas houtbouw van terrasoverkapping tot kapschuur , van carport tot tuinhuis.

Technieken en materialen

Bij BEMA Timmerbedrijf worden de juiste technieken gecombineerd met de beste materialen voor een zo goed mogelijk eindresultaat. Zo werken wij met de klassieke zwaluwstaartverbinding en met het sterke Douglashout. Hiermee oogt het product fraai en is het tegelijkertijd oersterk. En dat is precies wat onze klanten willen.

Zwaluwstaartverbinding

Met kennis van de zwaluwstaartverbinding onderscheidt BEMA Timmerbedrijf zich van andere ondernemingen in de sector. Waar anderen balkdragers en schroeven gebruiken om de balken van bijvoorbeeld een overkapping aan elkaar te bevestigen, maken wij gebruik van deze klassieke houtverbinding. De balken liggen zo niet op elkaar, maar liggen in elkaar. Dit is een sterke constructie, die ook nog eens fraai oogt. Daarnaast is het ook nog een geweldige uitkomst voor de doe-het-zelver!

Douglashout

Nagenoeg alle overkappingen, buitenverblijven en tuinhuizen van BEMA Timmerbedrijf worden gemaakt van Douglashout. Douglashout is een sterke naaldhoutsoort die afkomstig is uit Noordwest-Europa en van nature een hoge duurzaamheid heeft. Hoewel de houtsoort niet zo bekend is als grenenhout of vurenhout, is het een milieuvriendelijk alternatief dat daarnaast ook nog minder snel rotting vertoont. Een perfect materiaal om prachtige producten te maken. Voor ieder project bestellen wij vers hout bij een houtzagerij, zodat onze bouwwerken alleen met de beste materialen gebouwd worden.